- FORSIDE -- BILDER-- BESTILL BOK/DVD -- KONTAKT -- RAVNDALBLOGG -

22.MARS-2006

Er det 36 ÅR siden Nordisk styrkeløft stevne i Oslo.

Torkel stilte i sitt siste offisielle Norske mesterskap her, og røsket 373 kilo i været som om det skulle vært 200 kilo,

og dermed ny godkjent verdensrekord i markløft nok en gang !

Etter løftet viser han et blødende sår i hånden, og fortalte i velkjent Ravndal stil at han skulle tatt en repetisjon til

hadde han ikke skadet seg i hånden :)

Andre'

 

25.mars-2006

Jeg vilbenytte anledningen til og takke alle dere som har kjøpt boken og filmen om Torkel Ravndal :)

i tillegg for all ros og gode ord fra Torkelfans !  Det har vært med på å gjøre prosjektet værdt !

Jeg vil samtidig medele at jeg vurdere å lage en oppfølger av filmen om Torkel ! :)

Jeg har noe stoff, og jobber for å få tak i mer, men er avhenging av hjelpen fra Torkel fans der ute !!

Så har dere noe materiale på film om Torkel eller noen ideer om noen som kan ha det ? så send meg mer enn gjerne en mail !! så kanskje vi får til en ny film om kjempen !!

Beste hilsen Andre'

 

29.mars Herrens år 1970 (for 36 år siden)

 Det var nok mange som la merke til kjempen som ankom Tromsø by . . .

Torkel is in town !!

Han hadde gått til avisen Nordlys, løftet opp kontordamen på armen og lovet ny verdensrekord i markløft !

Hele 375 kilo blir montert på stangen denne kvelden ..

Publikum holder nærmest pusten i det verdens sterkeste markløfter rolig vagger mot stangen ...

Den som klarer mer har blitt lovet ikke mindre enn 10.000 kroner !!!

Samme kveld bøyde Torkel en brutal st37 16 mm tykk og 80 cm lang jernstang til en form av en hestesko,

i tillegg benkpresset han 217 kilo denne kvelden som var Nordisk rekord !!

( Klippet av markløftet finnes på filmen om Torkel )

Andre'

 

Under her en historie om en kar som klarte å hisse på seg Torkel Ravndal for endel år siden ;)

Forstålig nok var han redd !! ;)

Portrettet: Jacob Lund - Vår mann i Torino

Idrettskarrieren til DnB NORs sponsorgeneral Jacob Lund begynte med at han skulle drepes av Torkel Ravndal, verdens sterkeste mann.

 

-         Så si meg, Lund. Hvilket forhold har du til muskelkjempen Torkel Ravndal?

- …(Stillhet)

- Lund?

- Å, fy faen… Pfff. Kor faen…Pfff. Kem i helvete…?

 

- Hvilket forhold har du til Torkel Ravndal?

Det er her lufta går ut av Jacob Lund. En stripe av skrekk ruller over ansiktet, slik det bare kan gjøre hos folk som har hatt verdens sterkeste mann etter seg.

For å ta det fra begynnelsen: Den nå avdøde Torkel Ravndal var på 60-70- og 80-tallet en muskelentertainer i den tyngste vektklassen. Av den typen som kunne løfte biler, små låver, ti barn om gangen og paller med murstein. Han var så fysisk rik, at når han sto og spente brystkassa si, kunne du sette et glass med øl oppå. Dette reiste Torkel Ravndal Norden rundt for å vise fram. Og det var dette Jacob Lund utfordret, aldeles ufrivillig. Vi lar resten av historien komme fra primærkilden.

- På Vigrestad på Jæren var det et aktivt vektløftermilje. Selv var jeg aldri noe kjempetalent. Men jeg deltok mye i organiseringsarbeid. Tidlig på året i 1972 arrangerte vi et kvalifiseringsstevne til OL i München. Jeg var stevneleder og fikk en telefon fra Rogalands Avis, som lurte på om det var riktig at Torkel Ravndal skulle være med. På samme tid var nemlig Ravndal på Jæren-turné i et slikt hallelujatelt, sammen med fakiren Samson og en dansk stripperske.

- Nå var det slik at Ravndal hadde leid lokaler av oss året før, uten å gjøre opp for seg. Jeg var totalt uten medieerfaring på den tida. Derfor sa jeg rett ut da avisa spurte, at nei, vi tåler ikke trynet på Ravndal her. Dessuten er han bare en showmann og på ingen måte kvalifisert til å delta. Så våkner jeg neste dag til følgende førsteside i Rogalands Avis: «Jacob Lund sier: Vi tåler ikke trynet på Ravndal og Samson».

- Ravndal var lynende forbanna. Og han begynte å lete etter meg. Først dukket han opp under forestillingen til Sirkus Løewe for å se om jeg var der. Så tok han baksiden av sine showplakater og skrev: «Jacob Lund – wanted dead or alive. Kontakt Torkel Ravndal.» Disse kjørte han rundt om på Jæren med, og hengte opp på lyktestolper. En kamerat av meg kjørte bak og tok dem ned. Så dukket han opp hos mor og far. Men jeg hadde fått tips på forhånd og hadde kommet meg unna.

- Hvor var du?

- Jeg lå gjemt hos en kamerat. Ingen visste hvor jeg var. Jeg var så redd at jeg visste knapt hvor jeg var selv. I tre-fire dager var jeg oppe på loftet der, og bevegde meg rundt med den ytterste forsiktighet. Han fikk aldri tak i meg. Men vi snakket heller aldri sammen siden, sier Lund og puster ut.

Andre'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andre Frostad Hansen © 2005